[Eski] Yeni PC ne getirir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
LeventUslu' Alıntı:
firestorm' Alıntı:
:lol: :lol: :lol:

Aynı modelin karpuz çekirdekli olanı daha iyi abi. Nano teknoloji. :aynen:

Ben incir çekirdeklisini düşünüyorum.

Neyse. MAC tabii ki muhteşem ama Win7'de gerçekten sorun yaşamazsın. Windows serisinde seni alışkanlıklarını değiştirecek hiç bir şey yok. Kullanım açısından XP neyse Win7 de aynı.

Güvenirlilik açısından farkları vardır umarım. :p

Amacına uygun kullandığın sürece Windows en az seviyede sorun çıkarır. Ben mevcut sistemime (XP) 2 yılda bir format atarım. Şu anda bir buçuk yıldır 7/24 radyo da kullandığım XP o kadar stabil ki şaşırırsın. Bir yıl içinde iki defa resetledim. Oda üzerinde çalışan veritabanın saçmalamasından kaynaklandı.

Windows sürüm önemli değil. Uyumlu donanım, doğru ve güncel sürücüler, lisanslı programlar ve ciddi bir virüs kontrolü ile gayet düzgün çalışıyor. Win7 XP'ye göre çok çok daha iyi. Fakat yine de sorun çıkarma açısında MAC ile karşılaştırma yapmak çok doğru olmaz. MAC'inde kendine göre bir takım sorunları vardır.

Ben 3 yıldır elimdeki PC' yi kullanıyorum yazmıştım. Daha geçen gün ilk kez format attım. Gerçekten akıllı uslu durdu.

Bende 3 yıl önce topladığım amd işlemcili pc ile çalışıyorum,Acronis trueimaj programım var yedeği 6 ayda bir yüklüyorum,tertemiz misler gibi.Amd 5200+ işlemci 2.6 ghz çift çekirdek gayet yeterli işimi görüyor,4gb ram im var onlarda ddr2 800mhz onlarda şimdilik iş götürüyor.Bence pc yükseltmek yerine başka ekipmanlara aktarabilirsin elindeki parayı,işlemci 2.6 ghz ile 3.2 ghz arası iş görmek için yeterli bence.Ama elime beklemediğim güzel bir para geçerse,kayıt ekipmanımda yeterliyse,mac alırım,o ayrı konu ... :)

Hasta oluyorum şu "Mac al abi, rahat edersin!" laflarına.

Alakası yok! Donanım, program, bilgisayar nasıl çalışır gibi konulara hakimsen PC'den daha rahat edebileceğin bir ortam daha yok. Ama yok düğmesine basarım başka da birşey bilmem diyorsan o zaman Mac almak daha akıllıca.

Yıllardır Pc kullanırım. Ne virüs programı ne de herhangi bir güvenlik duvarı kullanıyorum. Pc mi daha yeni değiştirdim hatta forumda da var. Ondan önceki Pc'yi tam 6 yıl kullanmışım.

PC'lerde sorun yasayanlar genelde kullanici hatalarindan olan bu sorunlari ya cihaza yada operasyon sistemine baglayarak sikayet ediyorlar.
Kullanicilar her turlu bedava yazilimi (malum Windows'da milyonlarca) kuruyorlar, bu programlar dogru durust yazilmadigindan, bunlari "uninstall" ettiginde dahi bilgisayarda iz birakiyorlar ve nihayetinde PC sapitiyor.

Durum o kadar basit olsaydı neden update'ler ve upgrade'ler var bu dünyada?

Microsoft, malesef, işletim sistemleri dünyasının Mc Donalds'ı gibi bir şey.

Burak' Alıntı:
PC'lerde sorun yasayanlar genelde kullanici hatalarindan olan bu sorunlari ya cihaza yada operasyon sistemine baglayarak sikayet ediyorlar.
Kullanicilar her turlu bedava yazilimi (malum Windows'da milyonlarca) kuruyorlar, bu programlar dogru durust yazilmadigindan, bunlari "uninstall" ettiginde dahi bilgisayarda iz birakiyorlar ve nihayetinde PC sapitiyor.
Kesinlikle katılıyorum. yıllardır your unistaller kullanıyorum çok memnunum.Sistemi toparlıyor.

Kerem' Alıntı:
Ne virüs programı ne de herhangi bir güvenlik duvarı kullanıyorum.

Bende virüs programı kullanmıyorum sistemi bozduğunu,kastığını düşünüyorum en son virüs programını sanırım 2006 da sistemimden kaldırdım,bir dahada kurmadım çünkü sürekli internete bağlanmak isteyen ve sistemde zaralı program arayan bir yazılım sistem performansını ister istemez düşürüyor.Samimide değil yazılım önemli görünsün die zırt pırt şunu yakaladım bunu buldum tara update et,saçma geliyor.
Bir pc düzgün,bilinçli kullanılırsa saçma sapan internet stelerindeki gereksiz pogramlar kurulup kaldırılmazsa deney tahtasına dndürülmezse,her türlü işi hakkını vererek bitirebilir.

minijack' Alıntı:
Durum o kadar basit olsaydı neden update'ler ve upgrade'ler var bu dünyada?

Microsoft, malesef, işletim sistemleri dünyasının Mc Donalds'ı gibi bir şey.

Pc nin daha yaygın olduğunu düşünüyorum sadece post prodüksüyon yada müzik sektörlerde kullanılmıyor,sonuçta bir çok yazılım var uyum sorunları var,İnternetten saldırıdır vs var.Hackerların Mac için çok kafa patlattığını sanmıyorum,updateleri genelde güvenlik açıklarını kapatmaya yönelik oluyor xpde.Sp2 yüklü sistemimde internetide kayıtlarımıda aynı pcden yürütüyorum,otomatik updateim kapalı açmıyorum ,virüs programım dediğim gibi yok mozillada noscript plugini yüklü gezerkende internette dikkat ediyorum,yedeğim var 6ayda bir yedeği yüklüyorum sistem yavaşlarsa oda... normal ev kullanıcısı olarak bana yetiyor.Ama studyoda sonuçta türlü hard disk,usb bellek takılıyor bir tonda zararlı yazılım sisteme bulaşabiliyor,bu risktir mac kullanmak için bu bir neden olabilir.Ama bence sıradan bir ev kullanıcısı için pc yeterli.

Bir bilgi işlem uzmanı olarak yorumluyorum. Seçmiş olduğun işlemci gayet iyi bir işlemcidir. Fakat anakart ve soğutma sisteminide iyi seçmen gerek. Bende de i7 970 6core var. Anakart olarak Gigabyte ultra durable UD5 var. Performans sıralamasında benim işlemci 980x ten sonra geliyor. Senin seçtiğin işlemci ise üçüncü sırada.

Bence Core i7 2600K'nı al anakart olarakta ASUS P8P67 DELUXE Intel P67(B3) Soket 1155'i tak.Ramlarinide 8 gb yap.Zaten ilerisi için anakartın 32 gb destekliyor olacak.Birde sistemini ve daw'ını SSD'ye kur.Depolama işini diğer harddisklere bırak.İstersen iki sistem kur.Bir mac os diğeri windows 7 sonra fıstık gibi çalış.Windowsun yerine göre nimetleri çok fazla.Vazgeçilmez plug-inlerin vardır onları kullanırsın.Zaten bu sistem seni 4-5 sene götürür.Kasanıda iyi alıp sağlam soğutma yaparsan 5.ghz de çalışan bir sistem bile elde edersin.Ayrıca sorunsuz bilgisayar yoktur.Donanım sorunu Mac'tede çıkabilir Pc'de de bunu göz ardı etme.Herşey kişisel kullanıma ve tecrübelere bağlı.Hatasız insan yok ki hatasız sistem olsun ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri