[Eski] Açık ilan: İlter Kalkancı'dan Cubase eğitim videoları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi süpersin! :)

Davul ve bas direkt farketmiş,hastası oldum şimdiden. :)

Arkadaşlara katılıyorum bu arada anlatım süper,ses süper,diksiyon süper daha ne olsun.İlter abi'ye kıl kapanlara kapak olsun bence. :twisted: :twisted:

Gençler,
Bu diksiyonumun zarar görmüş hali. Sekiz senedir Türkçe konuşmuyorum. Burada yazıyorum, o ayrı.
Yuvarlatmalar falan var, kıl oldum konuşmama. Bir de bir iki yerde ağız şapırdatmışım... en sinir olduğum şeydir.

Herneyse.

Tunc_Akin' Alıntı:
... Sert mizactan eser yok ayrica, demek ki yazi ile gercekten bir seyler aktarilamiyormus.
O senin hüsnü kuruntun. haha.
Ben yazıyla gayet iyi aktarıyorum hislerimi. Yani yazım ısırıyorsa biraz, mutlaka vardır bir şey.
"Rahat ol" demedim henüz. :p

Ayrıca bu videonun neresinde sert mizaç göstereyim ulen? :)
- Osman! Ne ulan o zillerin hali! Gel buraya, dövücem
mi deseydim yani? :)
Konu açılmış, anlatıyoruz sakin sakin. Zille zil olup sinirlenmenin alemi yok.

Ha bu arada... benden habersiz yeni parça gönderilmesin, aman.
Yok o kadar bol zamanım.
Sabri sana diyorum, gelinim sen anla.
Şunlar bitsin bir hele...
Hatta bahçeyle de uğraşmam gerek... hehe... bahçenin de işi var, kışa girmeden.

Nokta vuruşlarla sorunların çözümü.. 50 kez falan izleyip ezberlemeyi planlıyorum. "ohaaa" desem kimse kızar mı?

Ayrıca İlter Abi ne şeker bi insanmış yahu! :)

Muhteşem! Abi ellerine sağlık, çok faydalı ve güzel bir video olmuş.

Ayrıca (diğer arkadaşlarında dediği gibi) konuşman ve ses tonun süper. Merakla bekliyoruz 3. videoyu ve diğer miksleri. Tabi en çok bizimkini merak ediyorum ben. Feci heyecanlandım... :twisted:

Ne desem bilemedim. Gerekli şeyler söylenmiş zaten İlter Abi ama kesinlikle çok güzel bir video olmuş. Ses tonu konusuna da katılıyorum :D
Ellerine sağlık, 3. videoyu bekler oldum bilgisayarın başında :)

ilterocktive' Alıntı:
Gençler,
Bu diksiyonumun zarar görmüş hali. Sekiz senedir Türkçe konuşmuyorum. Burada yazıyorum, o ayrı.
Yuvarlatmalar falan var, kıl oldum konuşmama. Bir de bir iki yerde ağız şapırdatmışım... en sinir olduğum şeydir.

Herneyse.

Tunc_Akin' Alıntı:
... Sert mizactan eser yok ayrica, demek ki yazi ile gercekten bir seyler aktarilamiyormus.
O senin hüsnü kuruntun. haha.
Ben yazıyla gayet iyi aktarıyorum hislerimi. Yani yazım ısırıyorsa biraz, mutlaka vardır bir şey.
"Rahat ol" demedim henüz. :p

Ayrıca bu videonun neresinde sert mizaç göstereyim ulen? :)
- Osman! Ne ulan o zillerin hali! Gel buraya, dövücem
mi deseydim yani? :)
Konu açılmış, anlatıyoruz sakin sakin. Zille zil olup sinirlenmenin alemi yok.

Ha bu arada... benden habersiz yeni parça gönderilmesin, aman.
Yok o kadar bol zamanım.
Sabri sana diyorum, gelinim sen anla.
Şunlar bitsin bir hele...
Hatta bahçeyle de uğraşmam gerek... hehe... bahçenin de işi var, kışa girmeden.

:lol: :lol: Abi Naptın Osmaan? dediğin kısmı kesip telefonuma melodi yapmayı düşünüyorum. :D

Yılın hareketi olmuş bu abi, bugüne kadar forumda yapılmış en faydalı birkaç hareketten biri de desek fanatikleşmiş olmayız kesinlikle..

Uzun zamandır foruma giremiyordum.Bugün fırsat bulup girince sanki altın bulmuş gibi sevindim desem yeridir :) İlter abi sana ne kadar teşekkür etsek azdır.Bence hemen fan club oluşturmamız gerek adına :D Gerçekten mükemmel bi ders olmuş devamını heyecanla bekliyorum.Ellerine,kulaklarına,gözlerine,sesine sağlık.Ve bende eklemeden edemeyeceğim ses tonun cidden çok iyi.

İlter hoca süper olmuş, ben de göndermek istedim ama arkadaşlar benden önce davrandılar, sen onlarınkini bitir, sıkılmadıysan ben de yollarım bir tane :)

Videoların her saniyesini merakla izledim, çok çok faydalı bir hareket olmuş, teşekkürler İlter.

Bu arada diksiyonun 8 yıl meselesine göre gayet iyi, 2 ay yurtdışında kalıp da "eamm, ouww, şett, yeah..." diye takılanlar var be abi. :D

Tolga, onlardan bende de var, ve bu tip detaylı zamazingoları anlatırken ne yazık ki bu "emm, omm"lardan kaçmak pek mümkün değil. Ama mümkün olduğunca kendimi dizginlemeye çalıştım artık :)

Herkese selâm tekrar.

Gecikme için özür dilerim. Erteleyemeyeceğim işler çıktı başıma son haftada. Videoların tamamı hazır, anlatımları da bitiriyorum şimdi.

Bu arada Osman'ın parçasının altyapısını indirip deneme yapmak isteyenler bana özel mesaj atarak e-mail adreslerini belirtsin lütfen. Anlatımlara internet üzerinden herkes ulaşabilecek, fakat ham kayıtları sadece bu forum aracılığıyla e-mail adreslerini bana yazanlar indirebilecek.

Şimdilik bu kadar, diğer detaylar da bugün burada.

Not1. İndirilecek dosya 222 MB'lık zip dosyası. İçinde toplamda 517 MB tutan 24bit wave dosyaları var. rar ile aralarında ancak 40 MB'lık bir boyut farkı olduğu için, daha bilinen zip sıkıştırmasını tercih ettim.
Not2. Osman, senin e-mail yollamana gerek yok, zaten sende bu kayıtların aynısı var. Miksi mp3 olarak yollayacağım sana da tabii.

Sağol Mahcem, şimdilik gerekmiyor, ben gerekince senin kapını tıklatırım :)

Son video için:
http://ilterkalkanci.net/wp-content/Vid ... olum3.html

Eğer FLV (Flash Video) oynatabilecek medya oynatıcınız var ve her seferinde o sayfaya gitmek yerine, videoyu bilgisayarınıza kaydetmek isterseniz bu linke sağ tıklayıp, dosyayı bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz:
http://ilterkalkanci.net/wp-content/Vid ... Bolum3.flv (Sağ tıklayıp, bilgisayara kaydet)
(106 MB, yukarıdaki linkteki videonun aynısı)

Bu da parçanın mikslenmiş halinin mp3'ü:
http://ilterkalkanci.net/audio/Muziktek ... -16bit.mp3 (Sağ tıklayıp, bilgisayara kaydet)

Bu da onun hafiften masteringlenmişi:
http://ilterkalkanci.net/audio/Muziktek ... Master.mp3 (Sağ tıklayıp, bilgisayara kaydet)

Tüm bunları bir arada toplayan ve her şeyi daha derli toplu anlatan metini ise bugüne yetiştiremedim. Yarın kahvemi alıp keyifle ve büyük bir tembellik içinde onu da yapmayı düşünüyorum :)

Bu arada son videonun bir yerinde fena zırvalamışım. Davul grup kanalına EQ uygulamışım garip ayarlarla.
Miksi oturma odamda bitirmişim gibi olmuş. hehe. Ziller halâ ÇASS ÇOSS biraz, ama olsun o kadar... siz daha iyisini yaparsınız.
Bu mesajımdaki mp3'ler bugün kontrol ettiğim son hali.

Herneyse.

İyi seyirler.

Fikirlerinizi esirgemeyin. Eleştireceğiniz, soracağınız bir şey olursa şimdiden sorun, yanıtları blog post'una ekleme şansım olur, daha şugar olur.
Mikslenmemiş/Ham kayıtları isteyen bana özel mesaj yollasın buradan, bunu da hatırlatmış olayım.

Ellerine, kollarına, beynine, ruhuna, Nuendo'na sağlık İlter Abi.
Gerçekten çok faydalı videolar olmuş. Eminim birçok kişinin işine yarayacaktır.

Ses tonu, diksiyon, herşey iyi ama en eğlendiğim kısım , 3. videonun en sonundaki arkaplanda parçanın çalıp senin "Ben İlter Kalkancı, bu gibi videoları ilterkalkanci.net adresinde bulabilirsiniz, görüşmek üzere" dediğin yerdi. Bittim oraya, mükemmel bir son olmuş :p

Osman senin de ellerine sağlık güzel parça olmuş.

Ek: Bu arada İlter Abi, kullanabileceğim freeware Envelope Shaper plug-in'i var mı önereceğin?

İlter abi videolar, anlatımlar, teknikler süper. Eline sağlık. Videoları izlerken kendimi bir an "digitalmusicdoctor" da gibi hissettim :) Sen de bu işe girsene abi, eminim adamlar o tutoriallerden iyi para kazanıyorlardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri