[Eski] bos cd sorunsalı...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Verbatim yok mu yav Turkiye'de? Ben onlarin iyi oldugunu duymustum...
2-3 sene once sanki vardi gibi hatirliyorum.

Bitcoding'e gore Verbatim'i de okumuyor benim DVDRW sorunsali :lol:BENQ'yu tanimiyan DVDRW Verbatimi hic tanimaz..Ote yandan Philips,Maxell,Taiyo Yuden ile falan catur cutur calisiyor meret. Firmware upgrade bitcoding engelini asamayinca ben de sorunu Asus 1608P ile astim. Verbatim zaman zaman hepsiburada.com'da falan cikiyor piyasaya ama hic buyuk alisveris merkezlerinde gormedim. FNAC gibi kendi medyasini yapan (ustelik bitcodinge gore yapan) magazalar olsa super olur aslinda.

Senin DVD yazici amma pimpirikliymis yav.
Daha yeni bir NEC aldim (ND-3520A), tum CDleri DVDleri hiristiyan-musluman demeden yaziyor.

Pinnacle Instant

djem' Alıntı:
Iblis' Alıntı:
Tahminim cd'ler hic birsey yokmus gibi kopyaliyor sonra bilgisayarina taktigin zaman okunmuyor.
Not: En son Nero'da bu problemi yasadim. Cd'leri gecici olarak disable eden bir program kullanmistim ondan sonra kayit etmemeye basladi cd'leri.

evet iblis olay aynen boyle cereyan ediyor. problemsiz basiyor ve hatta koyuyorum okuyor ve icindekileri gosteriyor ama calistirmaya gelince tissss..

bende nero kullaniyorum ama dedigin olayi anlamadim (cdlerin disable olma durumunu)

neyse formattan daha iyi bi cözüm bulursan duymak isterim zira hem maddi hem manevi kayip cok can sıkıyor :) :( ..

Pinnacle firmasının Instant adında bir CD/DVD yazma programı vardır, kurulumunda kendisini Startup'a da ekler. Ben de CD ve DVD yazdırmak için Nero'yu kullanıyorum, ama bu programı da kuruyorum, kurma sebebim ise herhangi bir şekilde CD ve DVD sürücülerle ilgili sistemsel bir problem olmuşsa Windows'un açılışında bir mesaj veriyor ve problem vardı, düzeltildi, Windows'u yeniden başlatınca problemsiz konum aktif hale getirilecektir, diyor. Anlattığınıza benzer durumları ben de yaşadım, ama bu programı kurduktan sonra bahsettiğiniz anlamda hiçbir problem yaşamadım. Eğer imkanınız varsa demo sürümünü indirip bir deneyin derim.

ilterocktive' Alıntı:
Senin DVD yazici amma pimpirikliymis yav.
Daha yeni bir NEC aldim (ND-3520A), tum CDleri DVDleri hiristiyan-musluman demeden yaziyor.
Bendede bir adet phlips dvdrw 1640P var.Bunu vatan computerden alýrken yanýnda nec de vardý.Nec'e güzven olmaz diye ve Philips daha pahalý daha iyidir diye philips almýþtým :lol:

Alet 2 ay sonra bozuldu allahtan Philipsi aradým bir üst modeli ile hiç fiyat farký almadan deðiþtirdiler. 8)

Tabi sonradan nec patlama yaptý tüm dergilerde en iyi/sorunsuz yazýcý olarak konu olmasýda cabasý.Deli ediyor beni þu nec :twisted:

:lol:

:mrgreen:

Sanirim bu konuda Philips Turkiye'nin pazarlama bolumunu kutlamak lazim. (sey, belki de Philips'in kutlamasi lazim bu durumda :roll: ) Burda Philips'in DVD yazicisinin izine bile rastlamak mumkun degil.
Plextor, yazicilarin babasi tabii. Ama digerlerinden 2 kat daha pahali.
Sony taraf tuttugu icin sevilmiyor. Bir de saniyorum DVD-R degil de DVD+R olsun diye tutturuyormus.
Plextor, Pioneer, NEC, LG iyi markalar (DVD yazici konusunda). Digerlerini bulmak icin ugrasmak gerekiyor.
Simdi 1996'ya soyle bir dondum de, Yamaha CD yazicilari hatirladim... 2 hizli miydi yoksa 4 muydu neydi :lol:

Arkadaşlar,

CD konusunda biz de çok problem yaşadığımız için detaylı bir araştırma yapıp, HHB firmasının profesyonel kullanım amaçlı ürettiği CD'lerini ithal etmeye başladık ve uzunca bir süreden beri stüdyomuzda sadece onları kullanıyoruz (özellikle Audio kayıtlarında). Ve bir kere bile problem yaşamadık.

Ürünleri incelemek isterseniz www.hhb.co.uk adresinden bakabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile profesyonel medya üreten sadece Apogee ve HHB kaldı...

Fiyat olarak diğerlerinden pahalı ama en azından önemli projelerinizi bence riske etmeye değmez...

Plextor rulz! :p

Boş cd olarak DMS Platinum CD-R kullanıyorum. 1 kez bile yakmadım. Çok memnunum..

Boş dvd olarak ise MDA kullanıyorum. Gerçekten kaliteliye benziyor ve 8x de sorunsuz yazıyorum sorun çıkartmadı hiç. :)

CDRW 'ım LG GDC-8525B , DVDRW 'ım LG GSA-4163B, her ikisinden de çok memnunum ve şimdiye kadar hiç hatalı basım yapmadı ikisi de. DVD yazıcıyı yeni aldım sayılır. Daha 2 ay kadar oldu ve çok memnunum. DMS 4X DVD +R kullanıyorum genelde. Ama arada -R de aldığım oluyor. 4x yazılabilir CD'lere de 8X yazabiliyor ve hiç sorun da yaşamadım.

CD yazımlarımda ise hiç sorunum olmadı çok şükür.

"Geçenlerde sadece kendi salaklığım sonucu bir adet DVD'yi hatalı bastırdım, ama dediğim gibi o da benim yaptığım bir hatadan kaynaklandı. Hatamın sonucunu da fazlasıyla çektim."

Sevgiyle.

Arkadaşlar,

Özellikle "Audio" da kullanılan CD'lerin problemi sadece yanmamaları değildir. CD medyasından kaynaklanan "jittering" hataları ve aynı zamanda "hata kabul" oranları da önemlidir. Bu konu ile ilgili dileyenler varsa mail'lerini bana göndersinler, onlara bilgi göndereyim.

Aslında hatasız yazdı diye düşündüğünüz bir çok CD de (hata oranlarının yüksek tutulmuş olmasından dolayı) hatalı yazıyor. Bu sebeple bazı arkadaşlar iyi sistemlerde dinleyip mix'ledikleri projenin CD'ye bastıktan sonra farklı geldiğini söylüyorlar.

"bir kez bile yakmadým" gibi durumlar deðil ki zaten önemli olan, artýk bütün writer'larda hata koruma özelliði var. önemli olan her yerde okutmak.

ben hepsini denedim, gittikçe daha iyisini aldým ama kesin birþey var ki özellikle audio cd'lerde yazma hýzý konusunda aç gözlü olmamak lazým, müzik setinden müzik setine fark var.. sonra vay be benim demolara da kimse cevap vermedi deyip aðlarken bu ihtimali de düþünmekte fayda var. ben maxell kullanýyorum, audio'larý da 4x yazýyorum..

Olcay kardeşim benim,
Ben de Audio CDleri genelde 2x yazıyorum ve hiç problem yaşamadım. Data CD'leri ise en fazla 16x tercih ediyorum. Tabii istisnalar da yok değil :D

Sevgiyle.

Arkadaşlar,

CD'ler üretim aşamasında belli bir hıza optimize edilerek üretiliyor. Bu da şu demek;

Eğer bir CD 48X hıza optimize edilmiş ise (ki piyasada bulunan CD'lerin %99'u yüksek hızlara optimizedir) o CD ile yavaş yazmanız hiç de mantıklı değil ve "audio" açısından problemli. Ancak gene "audio" da hızlı yazılması da problem yaratıyor.

Bu konuda tek bir çözüm var o da "düşük hıza optimize olarak üretilmiş CD"... Bunu da şu an benim bildiğim dünyada 2 marka üretiyor; HHB ve Apogee...

Hımm, yeni bir şey daha öğrendim. Teşekkür ediyorum Barış. Ama bu markaları Antalya'da bulmam zor :( Ama yine de bir araştırayım.

gerçekten de takdir edilmeli, HHB 8x 680mb 10'lu GOLD cd-r 29€+KDV.. aldýðýmýz ve soundunu beðendiðimiz albümlerde bu kalitede bir cd kullandýklarýný hiç sanmýyorum nedense..

Seninle aynı fikirdeyim Olcay kardeş, ancak master kopya almak açısından bu ve bunun gibi CD'lere kopya almakta fayda var. Güvenirlilik açısından. Proje bittikten ve çoğaltım yapıldıktan sonrası zaten bizi ilgilendirmez. Değil mi?

Yine de alacağımız master kopyaları ve yedeklemelerimizi kaliteli medyalara yaparsak daha iyi olur kanaatindeyim.

Bu arada, Barış, sizin firma HBB'nin Türkiye distribitörüymüş. Mailime ilgili fiyat listesini yollayabilir misin? [email protected]

Sevgiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri