Arkadaşlar,
HHB'yi biz getiriyoruz, doğrudur. Getirme sebebimiz öncelikli kendimiz ve daha sonra da bizim gibi arkadaşlara bu ürünleri sunmak.
Bilmem dikkat ettiniz mi ama bu tip ürünlere genelde firmalar girmez ve bunun sebebi çok açıktır; ticari olarak bu ürünlerin ithalatını yapmak pek akıl karı değil

Biz de eğer firma sahipleri olarak müzikle iç-içe yaşamıyor ve devamlı iyi ve kaliteli olanın peşinde koşmuyor olsaydık, muhtemelen biz de getirmezdik.
Şu an HHB CD'leri sadece biz, ITU MIAM, Çağlar Türkmen, bir kaç Jingle yapan firma ve CD'ye bsatıklarında "sound" farkını ayırt edebilen bazı hi-end hi-fi dostları kullanıyor... Bir de kimler olduğunu bilmediğimiz ancak "hepsiburada.com" dan alan şahıslar (hepsiburada ile anlaşma yaptık ve garip bir şekilde en çok satan ürün de CD Kalemi

)
Silver CD hatırladığım kadarı ile 0,8 Euro civarı idi ve 1X - 24X arasına optimize edilmiştir. Gold'lar ise 1X - 4X arasına optimize -ki master'ların Gold'a yapılması çok daha hayırlı bence. Fiyatları kesin olarak sitemizden e-mail adresinizi yazarak alabilirsiniz.
Ama ne acıdır ki bir çok stüdyoda çalışan arkadaşa önermeme rağmen ve bir yıl içinde maximum 20 adet!!! MASTER CD kullanabileceklerine rağmen sanırım biraz da özensizlikten bir çoğu hala "No Name" veya benzeri CD'leri tüm risklerine katlanarak kullanmakta...
Tabii CD'ye gelene kadar 110 Ohm AES/EBU kablosu yerine Mikrofon kablosu kullanıldığını, 75 Ohm S/PDIF kablosu yerine bildiğiniz "kırmızı-beyaz" moulded plastikten yapılma kabloların (interconnect!!! mi acaba) kullanıldığını düşününce bunu çok normal karşılıyorum...
Bazı şeyleri detayı ile bilmesek bile en azından illa fikirleri "çürütmek" adına diretmeden "OK" desek sanırım hepimiz için daha hayırlı olacak... Aksine bir fikir sunmak istiyorsak da konu hakkında çok araştırma yapmak gerek diye düşünüyorum.
Bu forum da dahil olmak üzere herhangi bir fikir beyan etmeden önce lütfen "iyi" araştırma yapalım, ben öyle yapmaya çalışıyorum.
Mesela Mahcem "Zaten benim burada bildiğim bütün audio'cular da HBB kullanıyor." demiş... Burada artık nokta konmuş durumda. Artık "Rewritable optimizedir, bu CD iyi okuyor, öbürü okumuyor" diye anti-tez'ler üretmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum...
Zaman hepimiz için değerli. Ve ben mümkün olduğu kadar bilgilerimi paylaşmaya, ve aynı zamanda bilmediklerimi de öğrenme çabası içerisindeyim (örnek: 192kHz olayı yeni öğrendiğim bir konu oldu). Sizlerden de bu tarz bir yaklaşım bekliyorum. Bu sayede konulara hakim olanlar düzgün bilgi verir, boş yorumlarla uğraşmadıkları için daha VERİMLİ olurlar.
Yani özetle bana düşmez ama ricam olarak söylüyorum "lütfen yazı yazmış olmak için yazmayalım". Merak ettikleriniz varsa da "YORUM" dan ziyade "SORU" olarak bildirirseniz daha uygun olur diye düşünüyorum.
Not: Yukarıda yazdıklarım "genel" bir yorumdur. Sadece CD olayı ile ilgili değildir. Lütfen kimse üstüne alınmasın. Bu uzun zamandır yazmak istediğim bir yazı idi.