[Eski] Yeni PC ne getirir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

firestorm

Yeni üye
Yeni bir PC toplamak istiyorum. Biraz da ucuz bir satıcı buldum.

Şu an q6600 işlemcim ve 2gb ram var. I7 işlemci ve 4 GB ram yeni bir PC topladığımda işlemci açısından oldukça büyük bir fark elde eder miyim? İşlemci INTEL Core i7 2600K Soket 1155 3.4GHz 8MB Cache.

Bir de ben eski kafayım. Hala Windows XP pro ve Cubase sx3 kullanıyorum. Bu yazılımları kullanmaya da devam etmek istiyorum. Bu geliştirmeden bu programlar yararlanır mı yoksa eski mi kaçıyor? Atıyorum Windows7 veya cubase 5 falan daha mı performanslı olur?

firestorm' Alıntı:
Yeni bir PC toplamak istiyorum. Biraz da ucuz bir satıcı buldum.

Şu an q6600 işlemcim ve 2gb ram var. I7 işlemci ve 4 GB ram yeni bir PC topladığımda işlemci açısından oldukça büyük bir fark elde eder miyim? İşlemci INTEL Core i7 2600K Soket 1155 3.4GHz 8MB Cache.

Bir de ben eski kafayım. Hala Windows XP pro ve Cubase sx3 kullanıyorum. Bu yazılımları kullanmaya da devam etmek istiyorum. Bu geliştirmeden bu programlar yararlanır mı yoksa eski mi kaçıyor? Atıyorum Windows7 veya cubase 5 falan daha mı performanslı olur?

Şu anki elindeki sistemin aşağı yukarı benim sistemime yakın ve Win 7 ile Cubase 5,Studio One kullanıyorum.
Yüklü miktarda plugin açıyorum,bi dolu otomasyon yapıyorum ve sistem bugüne kadar banamısın demedi.
Bence Win 7 ve Cubase sürümünü yükseltirsen farkı göreceksin.

Şimdi işletim sistemi ve DAW yükseltemem. Hem de yenilik olmasa iyi olur. Hızlıca bitirmem gereken işler var.

Yani bu kullandığım DAW ve işletim sistemi ile çok fazla performans farkım olmaz mı?

Abi, derdim şu ki, düşük latency input bus' a guitar rig insert edip VSTi' ler ve mikserde birkaç plugin aktif iken canlı çalıp kaydetmek. Bunu yaparken işlemcim zorlanmaya başlıyor. Çıt..çıt pıt...

q6600'dan i7 ye geçmek. Ford Focus'dan inip 2010 model q7 ye binmiş gibi olursun.
Aradaki farka sende inanamazsın, komşularda.

Wİn7 kullan vistayla karıştırma 10 numara performans var ve DAW olarak'da Cubase 5 sarıl. :)

firestorm' Alıntı:
Abi, derdim şu ki, düşük latency input bus' a guitar rig insert edip VSTi' ler ve mikserde birkaç plugin aktif iken canlı çalıp kaydetmek. Bunu yaparken işlemcim zorlanmaya başlıyor. Çıt..çıt pıt...

Aklıma 2 yol geliyor; ya freeze-unfreeze yapacak yada 2. bilgisayar toplayacaksınız. Slave bilgisayarda plug-inler dururken masterda kayıtlarını yapacaksınız. Cpu yükseltmek pek fark yaratmayacaktır bahsettiğiniz uygulama için. Biraz beklemek sorun değil ise bence masrafa girmeyin freeze ile rahat edin.

firestorm' Alıntı:

Çift çekirdek 2.40 ghz intel işlemcim vardı. 4 gb ram ve 7200 rpm hard disk ile 1 kanal guitar rig, 1 kanal superior drummer ile buffer size 256 ' da cıtırtıdan kafayı yiyordum. Amd x4 phenom 2 işlemcili masaüstü topladım yine 4 gb ram ve arada inanılmaz bir fark gördüm. Birde en büyük derdim superior drummerın şişkin presetlarıyla davul çalamıyordum. Şimdi çatır çutur işliyor valla. Alacağın i7 işlemci ile benim pc ye fark atarsın mesela. İntel işlemciler bu tür işlemler için daha performanslı ve i7 de oldukça güçlü bir işlemci.

Yahu sanki Fireface 800 varken çok düşük buffer değerlerinde çıt pıt yoktu. (96 falan) Hiç sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum. Babyface usb diye midir acaba, 512 anca kurtarıyor, hatta bazen kurtaramıyor. Hatta ekranda renkli hareket eden birşeyler varsa artıyor sorun.

Yiğit ekran kartı değişikliği yaptınmı yakın zamanda ?
Ben bir dönem ekran kartımın fanı bozulduğu için onboard ekran kartı ile çalışmak zorunda kalmıştım o dönem Sonar 8.5 kullanıyordum saçmalamaya başlamıştı takılmalar cızırtılar çalşamamıştım hemen düzgün bir kart alıp taktım düzelmişti.

Xp 32 bit'te 4 gb ı görmüyor sanırım 3 gb 3.16 gb görüyor . 64 bit 4 ve yukarısını gördüğü söyleniyor fakat onada sıkıntılı bir sistem diyorlar . Win 7 'ye geç derim , işletim sistemi ramdan daha az yiyor hem . =)

Bazı durumlardada ekran kartı yetmediği zaman ramleri kullanır . Sıkı bir dayanışmaya giriyor pc böylede makina kasıyor .
Mümkünse eğer parçaları bir kontrol et ekran kartı , ekran kartı fannı , ramleri falan .

status' Alıntı:
Yiğit ekran kartı değişikliği yaptınmı yakın zamanda ?
Ben bir dönem ekran kartımın fanı bozulduğu için onboard ekran kartı ile çalışmak zorunda kalmıştım o dönem Sonar 8.5 kullanıyordum saçmalamaya başlamıştı takılmalar cızırtılar çalşamamıştım hemen düzgün bir kart alıp taktım düzelmişti.

Yok. Hiçbir değişiklik yapmadım ama açıp bir bakayım yarın görünür bir terslik var mı diye...

Oyunda çatır çatır çalışıyor makine.

Bu USB işini oldum olası sevmediğimden suçu ona atasım geliyor hep.

Ben Win7 çok farklı gelir mi, alışma süreci, zaman kaybetmemem lazım diye endişelenirken... :aynen:

Ben PC' ciyim arkadaş. :D

Mac pahalı hacı şaka maka.

Win7 hiç farklı gelmez. Performans ayarlarından da XP görünüme dönüştür tamamdır. Masaüstünde o kadar atraksiyona ihtiyacın yok.

Aslında hiç pahalı değilmiş bugün sordum Imac. Vatan bilgisayardan toparladığım fiyatlarda (Dvdrom, klavye, mouse ve ekransız) PC' den sadece 500 lira pahalı çıktı. Ve o parantez içindeki eksikler de yok haliyle. Yani alınabilir de, şu an ki projeleri aylar sonraya ötelemesi korkutucu.

Bir şekilde şu dönemi elimdeki PC ile kaparsam I7' li bir Imac söz olsun.

BeatMaster' Alıntı:
firestorm' Alıntı:
Ben Win7 çok farklı gelir mi, alışma süreci, zaman kaybetmemem lazım diye endişelenirken... :aynen:

Ben PC' ciyim arkadaş. :D

Mac pahalı hacı şaka maka.

Abi incirlik shopta getirmiyorlarmi artik :lol:

Nasıl yahu, dur dur ben bu espriyi anlamadım. Bizim burdan işimize yarar birşey çıkar mı ? :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri